Biznis

veliko priznanje

Općina Vir dobitnik prestižne turističke nagrade "Zlatni INTERSTAS"

Općina Vir dobitnik prestižne turističke nagrade
Kažimir Škrbić

Veliki uspjeh za "Vir turizam" i Općinu Vir: destinacijska kompanija dobila je "Zlatni INTERSTAS", a Općina Vir posebno priznanje jubilarnog 25. festivalskog izdanja

Na 25. izdanju prestižne Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza INTERSTAS 2018. glavna nagrada „Zlatni INTERSTAS“ ići će u ruke destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“, dok će posebno priznanje INTERSTAS-a pripasti Općini Vir. 

Riječ je o nagradama koje su u ranijim prilikama dobivale turističke zajednice grada Dubrovnika, Splita i Crikvenice, potom Grad Opatija i Nacionalni park Krka, odnosno HRT-ov projekt „Lijepom našom“, dok su turističke Povelje FEST-a (Europska federacija turističkih novinara) na istoj manifestaciji dobivali slavni arhitekt Nikola Bašić, akademik i pjesnik Jakša Fiamengo, klapa „Intrade“, kao i generalni tajnik Mediteranske fondacije turizma Andrew Agius Muscat te brojni drugi uglednici, slavne osobe i elitne hrvatske ustanove i institucije. Uspjeh Vira koji se u dvije kategorije našao ne samo među nominiranima, već i među nagrađenima, zato ima punokrvni okus senzacije, ali nije slučajan niti nezaslužen.

„Ovo je najveće moguće priznanje koje smo mogli dobiti za sve što smo dosad napravili u turizmu. Ponosni smo i sretni što se jedan mali otok poput Vira našao u društvu najjačih hrvatskih destinacija, mada smo istovremeno i svjesni koliko smo u turizmu napravili posljednjih deset godina. Prvi smo krenuli s turističkom strategijom razvoja, razvili projekt Vir 365 te ga marketinški, operativno, dosljedno i uporno provodili uz stalno podizanje standarda i kvalitete turističke usluge. Sada ubiremo plodove tog rada koji je, kako vidimo, prepoznat i na međunarodnoj sceni“, kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović koji će u studenomu ove godine u ime virske općine preuzeti posebno priznanje INTERSTAS-a. 

Na četverodnevnoj turističkoj fešti u Solinu od 7. do 10. studenoga, pretposljednjeg dana u subotu 9. studenoga na završnoj svečanosti manifestacije, među laureatima će biti i direktorica destinacijske kompanije „Vir turizam“ Kristina Perić, kako bi dobila „Zlatni INTERSTAS“ za postignutu izvrsnost u razvoju turizma na Viru, a time i prepoznatljivosti hrvatskog turističkog proizvoda u svijetu.

„Iznimno sam ponosna što predstavljam i vodim općinsku destinacijsku kompaniju koja se tijekom svih ovih godina potvrdila kao turistička vrijednost. Prvi smo na Jadranu preuredili zapušteni svjetionik u rezidencijalni turistički objekt, osmislili smo i organizirali sve događaje i manifestacije na otoku te ga promovirali kao ekskluzivnu izletničku i događajnu destinaciju naše županije“, kazala je Perić naglasivši kako je međunarodni INTERSTAS najvažnija turistička smotra u Hrvatskoj. 

Tako su na prethodnom 24. izdanju „INTERSTATSA“ sudjelovali predstavnici 28 zemalja, a od 136 predloženih kandidata – pojedinaca, tvrtki i asocijacija – odabrano je 28 laureata, odnosno 14 individualnih i 14 kolektivnih nagrada uz dva certifikata.  Direktorij INTERSTAS-a i FEST-a svake godine temeljem prispjelih kandidatura i obrazloženja Povjerenstva turističkih novinara za svakog pojedinca i organizaciju, odabire te dodjeljuje prestižne međunarodne turističke nagrade. 

„Odabrani laureati visoko kreativnom kvalitetom rada, svojim projektima, razvojnim programima, turističkom prezentacijom te kulturnim, duhovnim i sličnim programima, izravno ili posredno promiču i unapređuju razvoj turizma. To zasigurno pridonosi prosperitetu, kvaliteti, boljitku života i boljem razumijevanju među ljudima i narodima, čime potvrđuju opravdanosti dodjele ovih uglednih međunarodnih turističkih nagrada“, kažu u FEST-u o značaju i težini dodijeljenih nagrada, priznanja i certifikata. Uz „Zlatni INTERSTAS“, „Posebno priznanje“ INTERSTAS-a te međunarodnu turističku Povelju FEST, dodjeljuje se i Certifikat – nominacija za međunarodni „Zlatni cvijet“ kojega je prošle godine dobio Grad Novi Vinodolski.     


Reci što misliš!