Biznis

tržište nekretnina

Kupujete stan u Zadru? Izdvojit ćete u prosjeku 2081 euro po kvadratu

Kupujete stan u Zadru? Izdvojit ćete u prosjeku 2081 euro po kvadratu
Boris Kačan

Podaci oglasnika Crozilla pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom srpnja zabilježile u prosjeku gotovo 7 posto više vrijednosti nego u istom mjesecu lani

U odnosu na prošlu godinu, najveći porast cijena zabilježen je na Jadranu, a pritom prednjače Senj, Šibenik, Split i Pula.

Godišnji porast od 10,7 posto i mjesečni od 1,2 posto zabilježen je u Zadru u kojem je, prema podacima oglasnika Crozilla oglašavana cijena kvadrata stana iznosila 2081 euro.

Najveći mjesečni porast tijekom srpnja je zabilježen u Splitu u kojem su cijene stanova bile 2,1 posto više, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2776 eura, što je čak 19,6 posto više nego u istom mjesecu lani.

U Šibeniku se za kvadrat stana tražilo 1926 eura, a taj je iznos 0,6 posto viši nego tijekom lipnja, te 21,7 posto viši nego lani.

Dubrovnik je i u srpnju ostao grad s najvišim cijenama stanova. Naime, kvadratni je metar oglašavan po cijeni od 3871 eura, što predstavlja mjesečni porast od 0,1 posto i godišnji od 2 posto.


Reci što misliš!