Biznis

''kina + 16''

Dubrovnik će ugostiti turističku elitu iz šesnaest zemalja i predstaviti im adute Hrvatske

Dubrovnik će ugostiti turističku elitu iz šesnaest zemalja i predstaviti im adute Hrvatske
Grgo Jelavic/PIXSELL

Sutra, u utorak, 18. rujna 2018. u Dubrovniku, započinje 4. ministarska konferencija „Kina + 16“ za područje turizma.

Konferencija će okupiti više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događaja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem, ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom, ministrom vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske Péterom Szijjártóm te ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavlom Radulovićem. 

Očekuje se i velik broj zamjenika ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika, kao i predstavnika turističkog sektora iz šesnaest zemalja inicijative „Kina + 16“.

Domaćin događaja, ministar turizma Gari Cappelli ovom je prilikom naglasio: „ Nakon  Budimpešte, Bleda i Sarajeva, domaćinstvo 4. konferencije „Kina + 16“ za područje turizma, iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za rad u ovoj inicijativi te međusobno nadopunjujuće platforme, srednjoeuropsku 'Inicijativu triju mora' i kinesku inicijativu 'Jedan pojas, jedan put''.

Priprema događaja odvijala se na vrlo visokoj razini i vjerujem da ćemo opravdati dobiveno povjerenje te svima pokazati zašto je Hrvatska posljednjih nekoliko godina jedno od najtraženijih turističkih odredišta među turistima iz cijeloga svijeta, ali i zemlja s iznimno mnogo potencijala za investiranje. Osim toga, ovo je iznimna prilika za dodatnu promociju Hrvatske na domaćem i inozemnom tržištu koja će ovim događajem ugostiti turističku elitu i stručnjake iz navedenih šesnaest zemalja i predstaviti im turističku ponudu Hrvatske, odnosno Dubrovnika.„

Susret započinje u utorak, 18. rujna s početkom u 19 sati u dubrovačkoj palači Sponza pozdravnim govorima ministra kulture i turizma Narodne Republike Kine Luoa Shuganga te ministra turizma Republike Hrvatske Garija Cappellija, župana Dubrovačko neretvanske županije Nikole Dobroslavića i zamjenice gradonačelnika Dubrovnika Jelke Tepšić uz glazbeni nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra.  Izjave za medije predviđene su nakon uvodnih obraćanja.


Reci što misliš!