Biznis

vijesti iz rovinja

Adris grupa s novim članovima Uprave nastavlja ulagati u rast i razvoj svojih poslova

Adris grupa s novim članovima Uprave nastavlja ulagati u rast i razvoj svojih poslova

Nakon provedene transformacije tvrtke, Adris grupa, s novim članovima Uprave, nastavlja ulagati u rast i razvoj svojih poslova.

Na sjednici Nadzornog odbora, održanoj danas u Rovinju, imenovani su novi članovi Uprave Adris grupe. Odlukom Nadzornog odbora, Uprava Društva u sljedećem razdoblju sastojat će se od četiri člana. Upravi  Adris grupe, na čelu s predsjednikom mr. sc. Antom Vlahovićem i dosadašnjim članom Tomislavom Popovićem, od 1. studenoga 2018. pridružit će se Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek.

U razdoblju do 2022. godine planirana su ulaganja vrijedna četiri milijarde kuna. Investicijama od 3,3 milijarde u turistički dio tvrtke, 95 posto hotelskih kapaciteta bit će na najvišoj razini ponude. Gotovo 360 milijuna kuna ulaže se u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja.

Uz organski rast, očekivati je i nove akvizicije.

Marko Remenar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Financije i računovodstvo magistrirao je na Manchester Business School-u, nakon čega stručno  usavršavanje nastavlja na IMD-u, Insead-u i Bocconiju. U Zagrebačku banku dolazi 2002. godine u sektor Tržišta kapitala. Direktor direkcije Tržišta kapitala postaje 2004. a dvije godine kasnije imenovan je direktorom samostalne direkcije Investicijskog bankarstva. Članom Uprave za Investicijsko bankarstvo i financijska tržišta imenovan je 2007., odnosno 2015. članom Uprave za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

Stipanka Ivandić Štefanek diplomirala je 2004. na Schiller International University u Heidelbergu, a 2006. magistrirala na Stanford University u SAD-u. Nastavlja se usavršavati na Sveučilištu IMD u Švicarskoj nakon čega završava magisterij korporativnog i investicijskog bankarstva na Sveučilištu Bocconi u Italiji. U Zagrebačku banku dolazi 2006. godine kao specijalist za tržište kapitala. Godine 2010. postaje direktoricom direkcije Tržišta kapitala, a direktoricom Specijalnih korporativnih rješenja imenovana je 2015. godine.

 


Reci što misliš!