Biznis

„Bez računovođa se ne računa“

U Obrtničkoj komori okrugli stol za računovođe

U Obrtničkoj komori okrugli stol za računovođe
Pixabay

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom 10. listopada u Udruženju obrtnika Zadar održat će se okrugli stol za računovođe pod nazivom „Bez računovođa se ne računa“.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi. Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose  znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi. 

Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Hrvatske udruge poslodavaca, časopisa Računovodstvo revizija i financije, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa.

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa pri HOK-u.

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje obrtnika i poduzetnika.

Za sudjelovanje se možete prijaviti u Udruženje obrtnika Zadar  na kontakte u nastavku:

tel.: 023/213–379, 213–678 ili putem e-maila na: info@uoz.hr.


Reci što misliš!