Biznis

predstavljene gospodarske prilike u hrvatskoj

Gradonačelnik Dukić sudjelovao na konferenciji Francuske udruge poslodavaca

Gradonačelnik Dukić sudjelovao na konferenciji Francuske udruge poslodavaca

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić zajedno s gradonačelnicima i predstavnicima Rijeke, Splita Slavonskog Broda i Osijeka, u pratnji pomoćnice ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost Božice Lapić, održao je 21. rujna 2018. radni sastanak s predstavnicima MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 700 tisuća tvrtki u svijetu.

Izaslanstva hrvatskih gradova došla su u Pariz na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF-a, a u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu. 

Hrvatska delegacija upoznala je predstavnike francuskih tvrtki s gospodarskim prilikama u hrvatskim gradovima, gradskim razvojnim projektima te mogućnostima koje se nude stranim ulagačima. Zadarski gradonačelnik upoznao je francuske poslodavce s investicijskim potencijalima na području grada Zadra, uz predstavljanje komunalne i prometne te turističke infrastrukture, a posebno projektom gospodarske zone Crno. Predstavljanju su prisustvovali predstavnici francuskog Ministarstva europskih i vanjskih poslova kao i Ministarstva ekološke tranzicije i solidarnosti, a iz privatnog sektora tridesetak francuskih tvrtki kao što su Alstom, Bouygues, Suez, Decathlon, Eiffage, Saur. Nakon zajedničke konferencije gradonačelnici su održali niz pojedinačnih sastanaka na kojima su predstavnicima francuskih poduzeća ponudili dodatne informacije.

U poslijepodnevnim satima održan je i sastanak u sjedištu Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) na kojem su predstavljene aktivnosti ove međunarodne organizacije i modeli uključivanja u organizacijske procese koji se odnose na poboljšanje života u gradovima. 


Reci što misliš!