Biznis

volonterizam

Zaposlenici OTP banke sudjelovali u akciji pošumljavanja Dalmacije

Zaposlenici OTP banke sudjelovali u akciji pošumljavanja Dalmacije

OTP banka pokrovitelj je „Boranke“, dosad najveće akcije volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, a zaposlenici banke volontirali su u sadnji.

Proteklu subotu održala se druga u nizu akcija sadnje, a pošumljavalo se područje ispod „Zvjezdanog sela“ na Mosoru.

U subotnjoj akciji sudjelovalo je i 70-ak zaposlenika OTP banke, koja je jedan od glavnih sponzora akcije, a djelatnike banke iz svih područja Hrvatske predvodili su članovi Uprave. Predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy  tom je prilikom istaknuo:

„Kao jedan od glavnih sponzora akcije Boranka, željeli smo učiniti još više od samog  financiranja ove akcije. Kako sam obećao u 6. mjesecu kada smo ovdje u Zvjezdanom selu najavili cijelu akciju, danas je veliki broj volontera iz OTP i Splitske banke došao pomoći da šuma ponovo izraste na ovom području. Stalno potičemo društveno odgovorno ponašanje u sklopu naših banaka i smatramo da je to važan, veliki dio naše poslovne politike. 1.12. očekuje nas integracija Splitske i OTP banke, i nakon toga pod zajedničkim imenom OTP banka i kao 4. banka u Hrvatskoj bit ćemo dominantno prisutni upravo na cijeloj hrvatskoj obali, a posebno u Dalmaciji. Tamo gdje poslujemo, želimo i doprinijeti  boljem životu cijele zajednice, i mislim da je naša prisutnost i aktivnost u ovom projektu jedan od najboljih načina da to još jednom učinimo. Pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže!“

Za ovo područje pošumljavanja, Hrvatske šume odredile su vrste koje će se saditi, a to su čempres, pinija, crni i primorski bor i crni jasen. Stručnu pomoć na akciji sadnje pružili su pripadnici HGSS-a, DUZS-a, Hrvatskih šuma, Crvenog križa Grada Splita i JVP Split.

Podsjećamo, od ostataka opožarenih stabala prikupljenih na požarištima u Dalmaciji napravljene su bojice – tzv. boralice. Korištenjem boralica građani se mogu uključiti u akciju pošumljavanja na jedinstven način tako da sami nacrtaju svoje drvce, daju mu ime i putem posebne aplikacije smjeste ga u virtualnu šumu. Za svako nacrtano drvce nacrtano volonteri će zasaditi pravu sadnicu. Kako bude rasla virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica.

U akcijama sadnje na livadama Mosora i u okolici Splita, koju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske, sudjeluje tisuće volontera. Akcije sadnje trajat će tijekom listopada i studenog.

 


Reci što misliš!