Biznis

dobre vijesti iz londona

Ryanair otvara osam novih linija prema Zračnoj luci Zadar

Ryanair otvara osam novih linija prema Zračnoj luci Zadar
PIXSELL

Tijekom drugog dana sajma World Travel Market (WTM) na štandu Hrvatske turističke zajednice ministar turizma Gari Cappelli održao je sastanke s turoperatorima i avioprijevoznicima Thomas Cook, TUI, Ryanair i Saga-om. Tijekom susreta iz avio kompanije Ryanair potvrdili su da će u novoj sezoni otvoriti osam novih linija prema Zračnoj luci Zadar

Ministar Cappelli nakon održanih sastanaka izrazio je zadovoljstvo što partneri planiraju širenje poslovanja u Hrvatskoj te što im Hrvatska ostaje jedna od značajnijih tržišta.

„Danas smo dobili potvrdu od najvažnijih partnera na britanskom tržištu kako se naša turistička politika kreće u dobrom smjeru i kako hrvatsko tržište predstavlja iznimni turistički potencijal na kojem planiraju širiti svoju ponudu. Londonski sajam WTM tradicionalno donosi prve impulse na kojima temeljimo procjene kretanja turističkog prometa u slijedećoj godini te na temelju saznanja koje smo danas dobili, mogu reći kako ćemo iduće godine nastaviti pozitivna kretanja s britanskog, a vjerujem i ostalih tržišta. Bez obzira na povratak konkurencije s tržišta Grčke i Turske, najave i očekivanja su na razini prošle godine uz planirani rast do 7 posto“ izjavio je ministar Gari Cappelli.

Broj dolazaka iz Velike Britanije je u direktnoj korelaciji sa brojem letova s tržišta i s duljinom razdoblja letenja.

Velika većina letova započinje krajem travnja i početkom svibnja i letovi traju do sredine ili kraja listopada. Tendencija je da se svake godine sezona letenja produljuje, te se isto očekuje i u 2019. godini za što je dobivana potvrda i na sastancima održanima u sklopu sajma WTM.

Tijekom susreta na sajmu Niall O’Connor i Gary Butler iz avio kompanije Ryanair potvrdili su da će u novoj sezoni otvoriti osam novih linija prema Zračnoj luci Zadar, i to iz Česke, Poljske, Italije i Njemačke i dvije nove konekcije prema Zračnoj luci Rijeka, iz Londona i Manchestera.

U ime turoperatora TUI David Burling, Helen Caron i Lucy Ling na sastanku s ministrom Cappellijem istaknuli su kako izvrsno posluju s našom zemljom te su napomenuli da planiraju uvesti novu turističku turu City break na relaciji Zagreb-Plitvice-Krka-Split.

Podsjećamo kako se hrvatska turistička ponuda ove godine na sajmu WTM predstavlja na štandu veličine 292,5m2, a na kojem će, uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstaviti i 23 suizlagača. Na sajmu sudjeluje oko 5000 izlagača čiju ponudu tijekom tri dana održavanja pregleda više od 51 tisuća posjetitelja. Procjenjuje se da se na sajmu WTM sklope poslovni ugovori u vrijednosti od gotovo 3 milijardi funti.

 


Reci što misliš!