Biznis

#priznanja

Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici Super Gold priznanja na World Cheese Awardsu 2018.

Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici Super Gold priznanja na World Cheese Awardsu 2018.

Hrvatski sirevi i ove su godine među najboljim sirevima cijelog svijeta! Najveće svjetsko natjecanje sireva World Cheese Awards održano je ove godine u Norveškom Bergenu 3.11., a bila su prijavljena čak 3472 sira iz 41 zemlje svijeta.

235 sudaca iz 30 zemalja mirisalo je, degustiralo i ocjenjivalo sireve te im dodjeljivalo brončane, srebrne, zlatne, i najprestižnije, Super Gold medalje.

Ove godine Sirana Gligora osvojila je 8 medalja od kojih su najznačajnije upravo Super Gold, a osvojili su ga dva sira - Paški sir i Liburjan, što su ujedno ovogodišnja najveća priznanja za hrvatske sireve na World Cheese Awardsu.

d42588fc5e23bc14e99a261fc37bb67d.jpg?v=2„Iznimno smo ponosni na svako priznanje za našu siranu, osobito na Super Gold priznanja, jer to čak dva naša sira, Paški sir i sir Liburjan (tvrdi sir iz mješavine kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka) ove godine svrstava među 78 najboljih sireva Svijeta! Ovo je ujedno ogroman poticaj Hrvatskim sirarima, a osobito nama na otoku Pagu jer iz godine u godinu Paški sir je u svjetskom vrhu, a već nekoliko godina dobiva i trofej kao najbolji sir Istočne i Centralne Europe.“ - prenosi Šime Gligora, direktor Sirane Gligora.

Naime, uz Siranu Gligora, Paška sirana s otoka Paga te Istarska Agrolaguna dobitnici su nekoliko vrijednih medalji.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti