Biznis

Brže vrijeme ukrcaja

Ryanair: Nova politika prtljage unaprijedila točnost već u prvom tjednu!

Ryanair: Nova politika prtljage unaprijedila točnost već u prvom tjednu!
Željko Mršić/ PIXSELL

Ryanair je danas objavio da je nova politika prtljage unaprijedila točnost već u prvom tjednu uvođenja (od 1. studenog) te je isto naišlo na dobrodošlicu od strane korisnika I aerodroma diljem Europe.

Nova politika prtljage uključuje:

Veću uštedu za korisnike – 8 eura za 10kg prijavljene torbe (check-in), u usporedbi s torbom za 25 eura, težine do 20kg

Brži prolaz kroz sigurnosnu provjeru u zračnim lukama zbog smanjenog obujma ručne prtljage

Brže vrijeme ukrcaja i manji broj letova koji kasne

Točnost – od 1. studenog, 88% svih Ryanair-ovih letova stiglo je na vrijeme, u usporedbi sa 77% u sedam dana prije promjene politike prtljage

Prema novoj politici prtljage:

Korisnici koji su kupili Priority boarding i dalje će moći ponijeti 2 komada ručne prtljage
Korisnici koji nisu kupili Priority boarding mogu ponijeti samo 1 komad ručne prtljage (sada 40% veći)

Korisnici koji nisu kupili Priority boarding, a žele ponijeti drugu, veću torbu (na kotačiće), sada mogu kupiti prtljagu od 10kg za samo 8 eura i to tijekom rezervacije karte (trenutačno torba do 20 kg košta 25 eura).

“Primili smo puno pozitivnih povratnih informacija od naših kupaca I zračnih luka širom Europe kako su naša nova pravila prtljage smanjila redove u zračnim lukama prilikom sigurnosne provjere i poboljšala iskustvo ukrcaja, s time da je točnost porasla za 11%, budući smo eliminirali preuzimanje besplatne kabinske prtljage, a time i kašnjenja u letu.

Korisnici Ryanair-a već su uštedjeli milijune eura prilikom prebacivanja s 25 eura za 20kg prijavljene prtljage na našu novu niżu cijenu od 8 eura za 10kg predane prtljage. Do 50% kupaca i dalje donosi dva komada ručne prtljage, budući da odabiru našu uslugu Priority boarding-a,” izjavio je Kenny Jacobs iz Ryanair-a


Reci što misliš!