Biznis

potvrđeno

Ryanair potpisao ugovor s Ver.di - njemačkim sindikatom kabinskog osoblja

Ryanair potpisao ugovor s Ver.di - njemačkim sindikatom kabinskog osoblja

Ryanair je danas potvrdio da je potpisao okvirni Kolektivni ugovor o radu (CLA) i Socijalni plan s Ver.di, njemačkim sindikatom kabinskog osoblja, kako bi pokrio Ryanair-ovo osoblje čija je baza u Njemačkoj.

Ovaj sporazum (koji je sada podvrgnut glasovanju kabinskog osoblja) potvrđuje primjenu njemačkog radnog prava na Ryanair-ovu kabinsku posadu u Njemačkoj te donosi povećanje plaća, kao i ostale pogodnosti za kabinsko osoblje Ryanar-a čija je baza u Njemačkoj, tijekom sljedeće dvije godine.

Ryanair je također potvrdio da je njegova talijanska kabinska posada glasovala (88%) u korist CLA, nedavno potpisanom između Ryanair-a  i tri glavna sindikata kabinskog osoblja FIT, CISL, ANPAC i ANPAV. Ovaj CLA, koji donosi poboljšanje plaća i ostale pogodnosti, primjenjivat će se na Ryanair-ovo kabinsko osoblje u Italiji u sljedeće tri godine.

U proteklom tjednu, Ryanair je također potpisao nove sporazume o priznavanju sa sindikatima kabinskog osoblja u Grčkoj (RACU) i u Švedskoj (UNIONEN). Ryanair će sada s tim sindikatima raditi na dugoročnim CLA kako bi pokrio kabinsku posadu u Grčkoj i u Švedskoj.

Ryanair-ova službena osoba, Eddie Wilson kaže:       

“Zadovoljstvo nam je potpisati ovaj CLA ugovor s Ver.di, koji će dovesti do poboljšanja plaća I ostalih pogodnosti za našu njemačku kabinsku posadu, pod uvjetom da glasuju u korist ovog sporazuma tijekom narednog tjedna. Ovo slijedi nakon uspješnog CLA glasanja u Italiji i nedavnih sporazuma o priznavanju kabinske posade u Grčkoj i u Švedskoj.

Ovo su daljnji konkretni znakovi značajnog napretka koji Ryanair donosi u sklapanju ugovora s našim ljudima i njihovim sindikatima u mnogim različitim zemaljama EU.“


Reci što misliš!