Biznis

#nekretnine

Zadar i dalje pri vrhu potražnje: Kuće, stanovi i zemljišta unutar Top 5 u Hrvatskoj

Zadar i dalje pri vrhu potražnje: Kuće, stanovi i zemljišta unutar Top 5 u Hrvatskoj
Dino Stanin/PIXSELL

Stanovi su i tijekom listopada na oglasniku Crozilla bili traženiji, ali ujedno i skuplji nego kuće.

Na oglasniku za nekretnine Crozilla tijekom listopada su se najviše pretraživali stanovi za prodaju u Zagrebu, Puli, Splitu, Osijeku i Zadru. Potencijalne strane kupce, od kojih su najčešći bili oni iz BiH, Njemačke, Slovenije i Švicarske najviše su zanimali stanovi u Zagrebu, Umagu, Splitu i Puli.

Oni za najam, najviše su se tražili u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku. Osim domaćih, stanove za najam tijekom listopada su pretraživali i posjetitelji iz inozemstva, najviše oni iz BiH, Njemačke i Slovenije, a interes su pokazali uglavnom za stanovima u Splitu, Zagrebu, Zadru i Rijeci.

Mnogi su kupci u nedoumici da li je bolje kupiti kuću ili stan, a obje opcije imaju svoje prednosti, pa izbor ovisi o željama i mogućnostima pojedinaca. Stanovi su uglavnom traženiji, pa su time i skuplji. No, isto se tako velik broj kupaca odlučuje za kupnju kuće, posebno na rubnim, mirnijim, dijelovima većih gradova, ili pak negdje na obali.

Tijekom listopada najviše su se pretraživale kuće za prodaju na području Zagreba, Osijeka, Pule, Zadra, Poreča i Samobora. Kada je riječ o strancima, posjetitelji oglasnika za nekretnine Crozilla pokazali su kako su oni najveći interes pokazali za kućama u Poreču, zatim na Krku i Viru, te u Crikvenici i Osijeku, a pritom je najčešće riječ o onima iz Njemačke, Slovenije, BiH i Slovačke.

Osim za stan ili kuću, brojni se kupci odlučuju i za kupnju građevinskih zemljišta na kojima mogu izraditi nekretninu prema vlastitim željama.

Zagreb, Poreč, Zadar, Split i Pula područja su u koja se u listopadu na Crozilla najviše pretraživala ponuda građevinskih zemljišta. Strane posjetitelje, među kojima su u listopadu najbrojniji bili Nijemci, Švicarci, Šveđani, Slovenci i Talijani, zanimala su zemljišta na Krku, zatim u Poreču, na području Šibensko-kninske županije, ali i ona na Viru, te u Umagu i Zadru.


Reci što misliš!