Biznis

regionalni dani eu fondova

Prijavite se na edukaciju o bespovratnim sredstvima iz EU fondova

Prijavite se na edukaciju o bespovratnim sredstvima iz EU fondova
Boris Kačan

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom "Regionalni dani EU fondova".

Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Nakon uspješno odrađenih događaja u Bakru, Biogradu na Moru, Gospiću, Ivancu, Karlovcu, Križevcima, Požegi, Šibeniku, Solinu, Umagu, Vinkovcima i Zaprešiću koji su privukli brojne zainteresirane građane, "Regionalni dani EU fondova" održat će se ovog studenog u Zadru.

Besplatne edukacije održat će se u utorak, 20. studenoga, u Kneževoj palači u Zadru (Poljana Šime Budinića 3) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih predstavnik grada Zadra i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom "Razvoj Zadra kroz fondove Europske unije" na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije. Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji, a govorit će se i o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja na urbanom području Zadra.

Po završetku stručnih predavanja, održat će se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?" na kojoj će sudionici imati priliku saznati uvjete provedbe projekata koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici će se također obraditi tema o pripremi potporne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika, a radionicu će voditi Boris Pekić, direktor tvrtke UHY Savjetovanje.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

 


Reci što misliš!