Biznis

#nekretnine

Kupujete nekretninu? Kuće su u Zadru 23 posto jeftinije od stanova

Kupujete nekretninu? Kuće su u Zadru 23 posto jeftinije od stanova
Dino Stanin/PIXSELL

Podaci oglasnika Crozilla pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene kuća tijekom studenog zabilježile porast vrijednosti u visini od 0,8 posto. Usporedimo li ih sa stanovima, koji su i dalje skuplji no kuće, razlika je tijekom studenog iznosila gotovo 21 posto.

Nekretnine u Zadru ne odstupaju previše od nacionalnog prosjeka. Kuće su u Zadru bile oko 23 posto jeftinije od stanova. Njihove su mjesečne vrijednosti u studenom porasle za 0,5 posto, a cijena kvadratnog metra, s uključenom okućnicom, iznosila je 1698 eura.

Najveći mjesečni porast zabilježen je u Dubrovniku u kojem su cijene porasle za 5,8 posto, pa se oglašavana vrijednost kvadrata kuće, s uključenom cijenom okućnice popela na 4145 eura. Najveća razlika u cijenama tijekom studenog je zabilježena u Bjelovaru u kojem su kuće bile preko 44 posto jeftinije od stanova, a zatim i u Osijeku u kojem razlika iznosi 39 posto, te u Varaždinu 36,3 posto.

U Zagrebu su kuće imale gotovo 34 posto niže cijene no stanovi, a kvadratni je metar u prosjeku oglašavan po 1261 euro, što predstavlja mjesečni porast od 0,7 posto. Cijene splitskih kuća porasle su na mjesečnoj razini za 3,8 posto i popele se na 2417 eura po kvadratu. 


Reci što misliš!