Biznis

dalmacija u boci

Gin koji se "kuha" u Zadru osvojio vrijedno priznanje!

Gin koji se

Gin koji se "kuha" u Zadru osvojio je vrijedno priznanje! Naziv mu je Dubrovnik republic, a nastaje u radionici Marija i Marcusa. Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske u Zagrebu im je dodijelila zlato! Evo priče.

Ovaj gosparski craft gin - prava mala Dalmacija u boci - može se nabaviti online, ali i u Barrel wine trgovini u Zadru, na više lokacija i restorana u Hrvatskoj, poput splitske Štorije Ivana Pažanina. Možete ga naći i u Christmas burgers kućici na zadarskom Adventu!

Marcus Weischhoff i Mario Matošević, koji su bili krenuli s proizvodnjom vina u Zadru, odlučili su napraviti i visokokvalitetni džin od dalmatinskih sastojaka.

Biljke, kako navode kreatori ovog pića kojeg svijet tek treba otkriti, prikupljaju se tijekom dvije noći i jednog dana, i to po metodi iz staroengleskog recepta za džin iz 18. stoljeća.

“Destiliramo klasičan, suhi,”gosparski” gin. Takav postupak osigurava pažljivu ekstrakciju eteričnih ulja. Zatim pažljivo destiliramo i do devet sati, pažljivo promatramo i stalno nadzirimo frakcije kako bismo osigurali postojan okus i kvalitetu. Nakon što čisti destilat odleži nekoliko dana, koristimo kristalno čistu izvorsku vodu, kako bi smanjili udio alkohola na 47% . Ne radimo hladno filtriranje gina, smatramo da to nije neophodno i smanjuje sadržaj eteričnih ulja koje smo tako pažljivo destilirali” – objasnili su nam Matošević i Weischhoff.

dd5f6955e6823ecba51c17687ab1d20c.jpg?v=2Kleka, motar, crvena naranča, smilje, ovaj gin izaziva nepce i emocije.

Motar je na pučini bio glavni izvor vitamina C na jedrenjacima Dubrovačke Republike koji su putovali na brojne trgovačke i diplomatske misije. Danas ga se ponekad koristi kao dodatak u salatama, za jela s inćunima, maslinama i kruhom. Motar unosi Jadran u naš gin- ima okus poput mirisa bure!

Kao temelj tradicionalnog, londonskog stila, za suhi gin koristi se borovicu vrhunske kvalitete. Borovica iz Zadra među najboljima je u svijetu (Willkie, Boruff i Althausen: "Kontroliranje ginskog okusa", 1937.) Uzgaja se na padinama planine Velebit, savršen je spoj sunca, vjetra i hladnih noći.

Pronađite ovaj sjajni gin i ONLINE!

 

 


Reci što misliš!