Biznis

savjetovanje

Kako ostvariti državne potpore za sektor ribolova, marikulture i prerade ribe?

Kako ostvariti državne potpore za sektor ribolova, marikulture i prerade ribe?

Ministarstvo poljoprivrede i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu GALEB organiziraju savjetovanje o državnim potporama i drugim novostima u zakonodavstvu za sektore gospodarskog ribolova na moru, marikulture i prerade.

Trenutno su u tijeku prijave na državnu potporu male vrijednosti u ribarstvu na koju se mogu prijaviti profesionalni ribari, prerađivači i uzgajivači ribe i školjaka. Također, ribari koji ispunjavaju propisane kriterije, mogu se prijaviti i za kompenzaciju šteta na ulovima koju uzrokuju sisavci. Tijekom savjetovanja sudionici će se upoznati s propisanim uvjetima i kriterijima korištenja državnih potpora, obrascima i postupkom podnošenja zahtjeva za navedene potpore.  

Rok za prijavu za dodjelu državne potpore male vrijednosti u ribarstvu i državnu potporu male vrijednosti u segmentu uzgoja slatkovodnih vrsta riba, prerade proizvoda ribarstva i lokalnih akcijskih skupina je 1. ožujka 2019. godine. Prijaviti se mogu subjekti iz sektora uzgoja školjaka, uzgoja hladnovodnih vrsta riba, gospodarskog ribolova na moru, uzgoja toplovodnih vrsta slatkovodnih riba i prerade proizvoda ribarstva.

Prijave za dodjelu potpore za kompenzaciju za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci su do 1. travnja 2019., a prihvatljivi korisnici su ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru za štete na ulovu lista, oslića, bukve, trlje blatarice, lokarde, orade, muzgavaca, ušate i sipe, koje uzrokuju dupini na: jednostrukim i trostrukim mrežama stajačicama ili pridnenim povlačnim mrežama koćama.

Uz navedeno, sudionici će se informirati i o drugim aktualnostima u sektoru ribarstva, te se pozivaju svi zainteresirani na aktivno sudjelovanje. Predavanje će održati Valentina Andrić, mag. ing. morskog ribarstva iz Ministarstva poljoprivrede.

Savjetovanje će se održati u petak, 25. 01. 2019. u 11:00 sati u Kulturno-Pastoralnom Centaru Baganelovica na adresi: Ribarska, 22242 Jezera, Šibensko-Kninska županija.

Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail adresi: lagur.galeb@gmail.com te telefonskom broju: 091/6231-814.

Reci što misliš!