Biznis

29 milijuna kuna vrijedan projekt

Izabrani izvođači radova za Ribarsku luku Vela Lamjana

Izabrani izvođači radova za Ribarsku luku Vela Lamjana
Naši

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je suglasnost o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje građevinskih radova i nadzor u sklopu Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana, priopćili su iz Lučke uprave Zadar.

Vrijednost ugovorenih radova za izvođenje građevinskih radova je 29,602.392 kune, a potpisivanje ugovora se očekuje nakon što odluka o odabiru postane izvršna. Građevinski radovi na modernizaciji i dogradnji Ribarske luke Vela Lamjana trebali bi početi tijekom ožujka i trajati 18 mjeseci.

U sklopu radova u Ribarskoj luci Vela Lamjana dogradit će nova obala za prihvat ribarskih brodova od 162 metra, osigurat će se površina za deponiranje ribarskih mreža i ostale opreme, glavni lukobran produžit će se za 30 metara čime će se zaštititi akvatorij luke i sagradit će se posebna obala za manje brodove od 140 metara.

- Ribarstvo ima dugu tradiciju na području Zadra. Ima veliku važnost za otočane, ali i za razvoj turizma. U ribolovnim zonama Zadarske županije izlovi se oko 58 posto od ukupnog ulova male plave ribe u Hrvatskoj. Dodatno, u Zadarskoj županiji iskrca se oko 40 posto od ukupnog iskrcane količine ribe u Hrvatskoj. Ovo su značajni resursi vrijedni modernizacije, a prvi korak je Ribarska luka Lamajana koja će nakon građevinskih radova pružati kvalitetnije usluge ribarima i otočanima, izjavio je Robert Škifić, ravnatelje Lučke uprave Zadar.

Slijedi postupak javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje i nadzor građevinskih radova u sklopu Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Gaženica, dok se početak radova očekuje tijekom svibnja ove godine.


Reci što misliš!