Biznis

sufinancira ministrastvo regionalnog razvoja

Gotovo 23 milijuna kuna za realizaciju otočnih projekata

Gotovo 23 milijuna kuna za realizaciju otočnih projekata

Obnova dječjih vrtića Manulica i Lastavica u Kukljici i Preku, te uređenje biciklističkih puteva na Molatu neki su od projekata koje će u 2019. godini sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova.

22 milijuna 800 tisuća kuna odobreno je za realizaciju niza otočnih projekata, a s područja Zadarske županije ih je 9. Uz već spomenute, odobreno je sufinanciranje smanjenja gubitka vodoopskrbnog sustava Općine Povljana, sanacija lukobrana u Mrljanima, uređenje pješačko-biciklističkih staza na Pagu i Molatu, betoniranje puteva na Vrgadi, izgradnja 4. Faze šetnice u Kalima te izgradnja dječjeg vrtića u Salima. Za ove projekte iz državnog proračuna izdvojit će se 3 milijuna 650 tisuća kuna, objavilo je Ministarstvo.

Za uređenje javne zgrade za potrebe proširenja dječjeg vrtića Manulica u Kukljici - odobreno je 400 tisuća kuna, izgradnju Dječjeg vrtića Orkulice u Salima- 800 tisuća kuna, rekonstrukciju dječjeg vrtića Lastavica u Preku - 600 tisuća kuna, projekt smanjenja gubitka na vodoopskrbnom sustavu Općine Povljana 400 tisuća kuna, sanaciju lukobrana u naselju Mrljane - 350 tisuća kuna, betoniranje puteva na otoku Vrgadi- III.faza- Vrgada -300 tisuća kuna, uređenje biciklističkih puteva sa svom popratnom infrastrukturom na Molatu - 200 tisuća kuna, uređenje pješačko-biciklističke staze "Zagrljaj kamena i vjetra" Pag - 200 tisuća kuna, te za izgradnju obalne šetnice mjesta Kali - Rt Artina ( IV.faza) - 400 tisuća kuna.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti