Biznis

veliki interes

U Benkovcu predstavljeni natječaji za potpore u ruralnom turizmu

U Benkovcu predstavljeni natječaji za potpore u ruralnom turizmu

Svima onima koji žele ulagati u ruralni turizam - ponovo se otvara prilika da to učine bespovratnim novcem. U fokusu su tri najtečaja, od čega je onaj Ministarstva turizma već otvoren i traje do prvog ožujka.

Današnja gužva na prezentaciji u Benkovcu pokazuje kako je interes naših OPG-ovaca velik i što je još važnije neki se već mogu pohvaliti primjerima dobre prakse. Renato iz Lišana Ostrovičkih može se pohvaliti kako je za svoj OPG povukao 50 tisuća eura. Zahvaljući bespovratnom novcu turisti Darinke iz Perušića Donjeg također plivaju u novom bazenu. Ohrabrena pozitivnim iskustvom, Darinka sprema nove projekte kojima želi podići kvalitetu kuće za odmor. 

Situaciju na terenu približio nam je prvi čovjek benkovačke Turističke zajednice Vanja Čvrljak. Napominje kako je ruralni turizam sad u zamahu i svaku priliku treba iskoristiti. Današnju prezentaciju u Benkovcu organizirala je Lokalna akcijska grupa LAG - Laura.

Voditelj LAG Laure Ivan Čupić pozvao je prisutne poduzetnike da kvalitetno pripreme projekte, uz napomenu kako im ohrabrenje može biti i velik broj primjera dobre prakse. 


Reci što misliš!