Biznis

dobre vijesti

Tisak podiže plaće za radnike, planiraju i nova zapošljavanja

Tisak podiže plaće za radnike, planiraju i nova zapošljavanja
Damir Spehar/PIXSELL

Osim povećanja plaća, Tisak u planu ima inicijative zapošljavanja među kojima će između ostalog obuhvatiti i umirovljenike, kojima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena

Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine.  

Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost.

Kako ističu u priopćenju, u zadnjih nekoliko godina tvrtka jerevolucionarizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, Mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge.

Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1.500 kuna, svi će zaposlenici Tiska u 2019. godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća.

U planu su i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike.

Njima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

- Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad – izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska.

Reci što misliš!