Biznis

dobre najave

Ministarstvo turizma dodjeljuje 5 milijuna kuna za razvoj cikloturizma

Ministarstvo turizma dodjeljuje 5 milijuna kuna za razvoj cikloturizma
Ivo Čagalj/PIXSELL

Ministarstvo turizma do 13. ožujka provodi javni poziv za dodjelu potpora za razvoj cikloturizma u kontinentalnom dijelu zemlje, za koje je predviđeno pet milijuna kuna

Potpore za cikloturizam Ministarstvo dodjeljuje zadnjih nekoliko godina u sklopu programa razvoja tog segmenta ponude, a namijenjene su jačanju bike turizma na kontinentu kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta.

Te s potpore na raspolaganju javnom sektoru odnosno Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji.

"Aktivnosti razvoja turizma na kontinentu u fokusu su rada Ministarstva, ali i Vlade od početka mandata. Zajedničkim aktivnostima više ministarstava te kroz suradnju s javnim sektorom i jedinicama regionalne samouprave, radimo na ravnomjernijem turističkom razvoju destinacija kroz cijelu godinu, kao i na pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude. Stoga je i Program razvoja cikloturizma na kontinentu upravo jedan od pozitivnih primjera u kojem kontinentalnim županijama osiguravamo sredstva za razvoj cikloturizma, koji u Europi ima gotovo 60 milijuna poklonika, a takvi turisti i troše i do 30 posto više od prosječnog turista", poručio je povodom tog poziva ministar turizma Gari Cappelli.

Iz Ministarstva napominju da će sufinancirati do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta za cikloturizam, pri čemu je minimalni iznos potpore 100 tisuća kuna, a maksimalni 500 tisuća kuna.

Podsjećaju da je Ministarstvo turizma u 2017. kroz taj program sufinanciralo izradu operativnih planova razvoja cikloturizma za 14 kontinentalnih županija, a taj je program i prošle godine izazvao veliko zanimanje svih kontinentalnih županija te je, kako ocjenjuje, svaka od njih napravila veliki iskorak u razvoju ovog oblika turizma.


Reci što misliš!