Biznis

novi projekt

Zadarska županija subvencionirat će kamatu poduzetnicima i obrtnicima

Zadarska županija subvencionirat će kamatu poduzetnicima i obrtnicima

Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita u Zadarskoj županiji, novi je projekt kojim županija pomaže obrtnicima i poduzetnicima. Za tu je svrhu u ovogodišnjem proračunu predviđen iznos od 300.000 kuna, a Županija će subvencionirati redovnu kamatnu stopu u visini dva postotna poena godišnje.

„Poslovnim bankama koje imaju poslovnice u Zadarskoj županiji dostavljen je dopis kojim ih se obavještava da Zadarska županija priprema Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita. Zatraženo je od banaka da iskažu interes o sudjelovanju u Programu i ponude svoje kreditne uvjete. Osam banaka dostavilo je svoje kreditne uvjete s povoljnom kamatnom stopom, najniža je 2,9 postotnih poena a najviša je 4 četiri postotna poena“, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić. 

Programom kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita u Zadarskoj županiji propisani su kriteriji za ocjenjivanje, potrebna dokumentacija za obradu Zahtjeva, popis prihvatljivih djelatnosti, te postupak dodjele potpore i druga pitanja za provedbu Programa.

„Nakon donošenja Programa, sklopit će se ugovori o poslovnoj suradnji s bankama o realizaciji Programa, a potom će se uputiti Javni poziv zainteresiranim obrtnicima i poduzetnicima. Krediti se odobravaju u iznosu od 200.000 do 3.000.000 kuna za poslovne investicije“, dodaje Jurišić.

Na 14. kolegiju župana potvrđen je Prijedlog rješenja o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu. Podsjetimo, Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije. Javni poziv objavljen je 7. veljače 2019. godine, a krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave Javnog poziva.

„Tijekom cijele godine provodimo aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje. Cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude Zadarske županije, posebice u pred i posezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnje poslovanje u turizmu“, poručio je župan Božidar Longin.

 


Reci što misliš!