Biznis

u skopu projekta revitalizacije PP Vransko jezero

Potpisan ugovor za Uređenje info centra Biograd na Moru

Potpisan ugovor za Uređenje info centra Biograd na Moru

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u tijeku je s provedbom projekta “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 29.851.461,04 kuna, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi 22.310.046,54 kuna. Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u najvišem intenzitetu potpore od 85% ukupnih prihvatljivih troškova u iznosu od 18.963.539,55 kn. Važnost projekta prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 10% odobrenog sufinanciranja Fondu prihvatljivih troškova u iznosu 1.622.570,57 kn.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je Uređenje info centra Biograd na Moru koju provodi partner na projektu Grad Biograd na Moru. U gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru održalo se službeno potpisivanje ugovora partnera Grada Biograda na Moru s odabranim izvođačem radova PRIMAT-RD d.o.o., Hrvatski Leskovac čija je ponuda u postupku javne nabave ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija. Ugovorila se Rekonstrukcija i opremanje postojećeg objekta te uređenje okoliša u ukupnoj vrijednosti 3.485.767,38 kuna s PDV-om.

Uređenje info centra Biograd na Moru predstavlja ulaganje u prezentacijsko obrazovnu infrastrukturu. Na postojećem i izgrađenom zemljištu rekonstruirat će se postojeći objekt i prenamijeniti u info centar s prezentacijskom salom gdje će se održavati edukativne radionice te će ujedno i biti izložbeni prostor gdje će se izložiti fotografije kojima će se prikazati bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero te važnost njihove zaštite.

Sve aktivnosti koje se provode projektom međusobno su povezane, predstavljaju preduvjet/nadogradnju jedna drugoj, a ostvarenjem pojedinačnih rezultata (nadogradnja prezentacijsko obrazovnih kapaciteta, povezivanje nezavisnih atrakcija u integralnu posjetiteljsku cjelinu, obogaćivanje turističke ponude Parka, bolje praćenje posjetitelja, promicanje održivog razvoja i zaštite okoliša te informiranje i edukacija posjetitelja, lokalnog stanovništva i zaposlenika) kumulativno se ostvaruje postavljeni cilj i svrha Projekta.


Reci što misliš!