Biznis

sunčana plaža

Novo hit-mjesto i rival Zrća mami turiste niskim cijenama

Novo hit-mjesto i rival Zrća mami turiste niskim cijenama

Tisuće partijanera u potrazi za jeftinim alkoholom i drogom već se nekoliko godina zaredom odlučuje za sve popularniju turističku destinaciju na jugu Balkana, Bugarsku.

Obala Crnog mora postala je odredište poznato kao nova Mallorca ili jeftinije Zrće za sve one koji svoj godišnji odmor provode plešući i ispijajući alkohol. Kako izvještava The Sun, u ljetnim mjesecima bugarska Sunčana plaža puna je Britanaca koji “plešu goli i opijaju se”.

Primjerice, čak 281.000 stanovnika Otoka posjetilo je Sunčanu plažu samo u 2017., a iz godine u godinu te brojke rastu. A razlog tomu su niske cijene po kojima ta balkanska država nudi svoje proizvode. Tako se pola litre pive može naći za oko šest kuna, deset tekila za 40 kuna, za manje od 50 kuna može se obilno ručati, dok ćete večeru za dvoje uz bocu vina može platiti stotinjak kuna.

- Vidio sam ljude kako jednostavno zaspu usred klubova i na nekim čudnim mjestima. Svako malo netko ugane ili slomi gležanj ili se, pak, poreže staklom dok bos hoda ulicom – prisjetio se svog iskustva na ovom party odredištu John Magilton dodavši da “ljudi cijelo vrijeme plešu goli na šanku “, što je i jedan od razloga zašto partijaneri biraju Sunčanu plažu kao destinaciju za svoj “odmor”.

Cijeli je resort u sklopu kojeg se plaža nalazi zapravo osmišljen za partijanje i ulice su pune klubova, casina, restorana i barova.

- Sunčana plaža nije za one slabijeg srca ili koji nisu navikli na danonoćno partijanje i nikako nije za obitelji, a policijske racije svakodnevna su pojava jer alkohol nije jedino što se unosi u sustav – kazao je Magilton.

Droga je također jeftinija nego na ostalim odredištima poznatim po divljim zabavama, a kako piše britanski medij, ove godine je zabilježen i rast broja prostitutki. Britanci su stoga od svog Ministarstva za vanjske poslove već primili upozorenje da se paze jer su proteklih godina “mnoge prostitutke i njihovi svodnici napali i opljačkali turiste”.

Novac.hr


Reci što misliš!