Biznis

naši školji

HOK Osiguranje ulaže u revitalizaciju Naute Lamjane i Marine Preko

HOK Osiguranje ulaže u revitalizaciju Naute Lamjane i Marine Preko
Dino Stanin/PIXSELL

Okončanjem transakcije s Erste bankom iz Beča i švicarskim fondom iO Adria potkraj prošle godine napravljena je financijska i organizacijska konsolidacija čime su stvorene zdrave osnove za revitalizaciju i unapređenje Naute Lamjane i Marine Preko

Nakon višemjesečnih špekulacija i nagađanja o ulasku HOK osiguranja iz Zagreba u vlasništvo nekretnina nekadašnjeg britansko-švicarskog fonda iO Adria na otoku Ugljanu, iz Uprave velike osiguravajuće kuće portalu Naši školji potvrđeno da je vlasnik svih udjela u Nauta Lamjani d.o.o. i Marini Preko d.o.o. društvo Nekretnine istok d.o.o., operativna kompanija koja zadnjih 12 godina vrlo uspješno ulaže u turističke i nekretninske projekte.

Stratešku suradnju ostvaruje s društvima HOK osiguranje d.d. i Zagreb City Hotels d.o.o., koji je nositelj franšiznog ugovora s Hilton Worldwide LP u Hrvatskoj.

„Okončanjem transakcije s Erste bankom iz Beča i švicarskim fondom iO Adria potkraj prošle godine napravljena je financijska i organizacijska konsolidacija čime su stvorene zdrave osnove za revitalizaciju i unapređenje Naute Lamjane i Marine Preko“, navodi se u odgovoru.

Jedna od ključnih osoba sa zadarskog područja koja je otpočetka bila uključena u cijeli posao jest Željko Dilber, glavni savjetnik Uprave HOK osiguranja, koji je, osim za rast i razvoj poslovanja, zadužen i za nadzor rada Nauta Lamjane i Marine Preko.

Na upit jesu li vrijedne nekretnine na području Općine Preko i dvije tvrtke kupljene radi daljnje prodaje te na koji će se način rješavati provođenje stečajnog plana Nauta Lamjane, odgovara:

– Naša odluka za ulazak u cijeli posao bazira se na analizi postojećih parametara poslovanja, kao i na procjeni još neiskorištenih, a prisutnih potencijala razvoja. Nautički i obalni turizam u Preku s jedne strane, i uslužno/servisne usluge Lamjane s druge strane, spoj su dugoročno održivih djelatnosti koje namjeravamo u potpunosti zadržati i unaprijediti.

Naš cilj je staviti u funkciju sve postojeće kapacitete obje tvrtke te uz racionalno vođenje i ulaganje postići potrebnu konkurentnost kao jamstvo dugoročne održivosti poslovanja. S obzirom na zadano, za očekivati su nova zapošljavanja. Upravo na tragu postizanja optimalne organizacije i proširenja palete usluga, već smo zaposlili nove stručne ljude u Lamjani.

Stečajni plan Nauta Lamjane određen je prije našeg ulaska u poslovanje i kao takav će biti ispoštovan u cijelosti, kaže Dilber te ističe da Nauta Lamjanu u budućnosti vide kao ključnog partnera hrvatskih brodara u poslovima servisiranja, održavanja i ostalim komplementarnim djelatnostima.

Cijeli članak na Naši školji.


Reci što misliš!