Biznis

#nekretnine

Stanovi u Zadru poskupjeli na godišnjoj i mjesečnoj razini

Stanovi u Zadru poskupjeli na godišnjoj i mjesečnoj razini
Boris Kačan

Prosječne oglašavane cijene stanova, prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla, u travnju u bile za 5,1 posto više no u istom mjesecu lani.

Usporedimo li ih s onima iz istog mjeseca prethodnih nekoliko godina, vidljive su osjetne razlike. U odnosu na one iz 2017. godine oglašavane cijene stanova porasle su za preko 12 posto, dok su odnosu na 2015. i 2016. godinu porasle za oko 17 posto.

Najveća su poskupljenja u tom razdoblju zabilježena na Jadranu, a pritom prednjače Šibenik i Split u kojima je prosječna oglašavana cijena kvadratnog metra stana preko 600 eura viša no 2017. i 2016. godine, te preko 700 eura viša no 2015. godine.

Najtraženiji gradovi za kupnju stanova tijekom travnja su na oglasniku za nekretnine Crozilla bili Zagreb, Osijek, Split, Pula, Zadar i Rijeka. Strance su, pak, najviše zanimali stanovi u Zagrebu, Puli, Krku i Umagu, a u najvećem se broju radilo o posjetiteljima iz BiH, Njemačke, Slovenije i Austrije.

U travnju je bilo i gradova u kojima cijene nisu porasle u odnosu na prethodni mjesec, a Senj, Zadar, Split ili Rijeka neki su od njih. Prosječna oglašavana cijena kvadrata stana u Rijeci je iznosila 1494 eura, a u Senju 1598 eura. Unatoč nešto nižim mjesečnim vrijednostima, među skupljim su gradovima i dalje ostali Split u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražio 2931 euro i Zadar s cijenom od 2216 eura.


Reci što misliš!