RASPISAN NATJEČAJ Grad traži prometne redare, uvjeti i više nego dobri

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik ponovo traži prometne redare. Naime, 15. svibnja raspisan je natječaj  za dvoje prometnih redara i to na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od 3 mjeseca.

Inače, ovo je treći put u zadnje vrijeme da Grad Dubrovnik raspisuje natječaj, ali nažalost na one prethodne raspisane nije bilo kandidata.

Treba reći i da su uvjeti dosta dobri, tako se smjenski rad naplaćuje dodatnih deset posto na plaću, dok sama plaća čini umnožak koeficijenta složenosti poslova 1,70 i osnovice u iznosu od 3.725 kuna uvećana za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.

Dubrovnik uplovljava u sezonu, a Grad Dubrovnik, kako je to više puta i naglasio gradonačelnik Mato Franković, veliki naglasak stavlja upravo na što urednije prometovanje gradskim ulicama zbog čega je ustvari broj prometnih redara u samom porastu.

Inače, prometni redar Marko Šilje prošle godine je na Danima hrvatskog turizma nagrađen priznanjem u kategoriji "Čovjek, ključ uspjeha". Priznanje je to svakako za Šilju, ali i za samu jedinicu lokalne samouprave koja je svjesna da i ona uz policiju itekako doprinosi što urednijem, ali prije svega bržem i sigurnijem prometovanju.

V.S.

Popularni Članci