Biznis

projekt 4helix+

Evo kojim će zadarskim tvrtkama pripasti inovacijski vaučeri u iznosu od 10 tisuća eura

Evo kojim će zadarskim tvrtkama pripasti inovacijski vaučeri u iznosu od 10 tisuća eura
Boris Kačan

U utorak, 18. lipnja, u 10 sati, u Županijskoj komori Zadar potpisuju se tripartitni ugovori s dobitnicima inovacijskih vaučera i njihovim pružateljima znanja.

Šest plavih MMSP-a je, putem natječaja za dostavu inovacijskih projekata u sklopu EU projekta 4helix+, u kojem je HGK – ŽK Zadar partner, osvojilo inovacijski vaučer u iznosu od 10.000 eura.

Plave tvrtke imaju šest mjeseci za provedbu predanih projektnih ideja nakon čega im slijedi monitoring vanjskih stručnjaka o obavljenim aktivnostima. Tvrtke su odabrale pružatelje znanja iz 4helix+ transnacionalne baze pružatelja znanja koja je pokrenuta u sklopu projekta kao web-platforma te će služiti međunarodnom umrežavanju plavih tvrtki sa stručnjacima iz kulturne i kreativne industrije i nakon završetka projekta.

U sklopu EU projekta 4helix+ dodjeljuje se 48 vaučera u osam pilot-regija ovog projekta, od čega šest vaučera u Zadarskoj županiji.

Dobitnici inovacijskih vaučera su: Foka d.o.o., Magic Croatia d.o.o., Zara agent d.o.o., Ribarski obrt Milivoj Blaslov, Lanđin, obrt za morski ribolov, trgovinu i turizam te Shuttle Tours d.o.o.

Projekt 4helix+ započeo je 1. veljače 2018. godine, a završava 31. srpnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 2.193.983,75 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG Mediterranean.

Reci što misliš!