Biznis

finis & mediteran

Za jačanje tržišta rada u turizmu: Zadrani u projektu "Gastroturisteduca"

Za jačanje tržišta rada u turizmu: Zadrani u projektu

Na konferenciji u Čakovcu sudjelovali su zadarska ustanova za obrazovanje odraslih Učilište FINIS i hotel Mediteran, kao partneri u projektu Gastroturisteduca.

Veliki uspjeh zadarskih poduzetnika na području turizma, ugostiteljstva i obrazovanja. Učilište FINIS i Hotel MEDITERAN krenuli su u projekt GASTROTURIST EDUCA kao partneri nositelja projekta Pučkog otvorenog učilišta Čakovec , a sve uz potporu Ministarstva turizma.                                                                                           

Cilj ovog projekta vrijednog 1.993.414,99 kuna (100% bespovratnih sredstava) iz Europskog socijalnog fonda je poboljšati pristup ranjivih skupina u sektoru turizma i ugostiteljstva na tržištu rada Zadarske i Međimurske županije.

Nakon potpisanog ugovora sa Ministarstvom turizma, ove srijede je u Čakovcu održana početna konferencija svih partnera gdje je bilo govora o detaljima ovog projekta koji će trajati do travnja 2021.godine.

Educirat će se 49 nezaposlenih osoba koji će tijekom projekta biti osposobljeni za četiri zvanja: kuhari, konobari, turistički animatori i priprematelji roštilja i pizze.

Ina Gulan Kadić ravnateljica Učilišta FINIS i Robert Ćoza kao suvlasnik hotela Mediteran istaknuli su zadovoljstvo što će sudjelovati u ovome iznimnom projektu , pogotovo u aktualnom trenutku nedostatka radne snage.

U Učilištu i hotelu će se kroz iduće dvije godine osposobiti kuhari i konobari tako da je ovo jedinstvena prilka za posao i usvajanje znanja sa kojima se može konkurirati na tržištu rada.

Ostali partneri u projektu su  Toplice Sveti Martin i Union d.d. također iz Čakovca.

 


Reci što misliš!