Biznis

javni poziv

Zadarska županija dijeli potpore mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja

Zadarska županija dijeli potpore mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja

Zadarska županija provodi Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije za 2019. godinu.

Korisnici potpora mogu biti samo mikropoduzetnici i obrtnici sa sjedištem na potpomognutim područjima, brdsko-planinskim područjima ili otocima na području Zadarske županije. 

U potpomognuta područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Benkovac, Grad Obrovac, Općina Galovac, Općina Gračac, Općina Lišane Ostrovičke, Općina Polača i Općina Stankovci.

U brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Općina Gračac, Općina Jasenice i Općina Starigrad.

U otoke Zadarske županije spadaju svi otoci na području Zadarske županije bez obzira na to na području koje jedinice lokalne samouprave se nalaze.

Korisnici potpora za tradicijske i umjetničke obrte su obrtnici, vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta, koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine. 

Tradicijski obrti su: bačvar, dimnjačar, kišobranar, knjigoveža, kovač, brusač, krznar, mlinar, pećar, postolar, torbar, urar, izrada suvenira, kao i druge djelatnosti koje se obavljaju na tradicionalan način.

Umjetnički obrti su: puhanje stakla, brušenje stakla i kristala, izrada vitraja, graditelj glazbala, čipkarstvo, izrada i restauracija narodnih nošnji i dr.

Cjeloviti tekst javnog poziva možete preuzeti na POVEZNICI


Reci što misliš!