Biznis

povoljni pokazatelji

U Zadru zabilježen veliki porast isplaćenih poticaja za samozapošljavanje

U Zadru zabilježen veliki porast isplaćenih poticaja za samozapošljavanje

U Područnom uredu Zavoda za zapošljavanje u Zadru isplaćeno je 40,1 posto više poticaja za samozapošljavanje u četiri ovogodišnja mjeseca u odnosu na isto razdoblje lani, dok je broj korisnika tih poticaja veći za 22,5 posto, pa je prema tim pokazateljima Zadar deveti među hrvatskim gradovima.

Upravni odbor za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka svake godine dodjeljuje potpore poduzetništvu, obrtništvu i poljoprivrednim gospodarstvima. U 2018. godini provedeni su Javni pozivi za dodjelu potpora po svim donesenim Programima potpora i to po Programu potpora malom gospodarstvu kojim se potiče razvoj prerađivačkog i ICT sektora i gdje je dodijeljeno 15 potpora u ukupnom iznosu od 400.000 kuna. 

U 2019. po ovom Programu planira se dodijeliti ukupno 500.000 kuna potpora. Nadalje, po Programu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima dodijeljeno je 18 potpora u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna. U 2019. po ovom Programu plan je dodijeliti ukupno 150.000 kuna potpora. 

Po Programu potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijeljeno je 40 potpora u ukupnom iznosu od 308.684,33 kuna u prošloj godini, a ove godine plan je iznos od 450.000 kuna potpora. 

Po Programu subvencioniranja kamata na kredite, poduzetnicima i obrtnicima odobren je iznos od 21.121,02 kuna, a Grad  je subvencionirao kamate po 8 kredita poduzetnicima i obrtnicima. U 2019. po ovom Programu Grad planira subvencionirati kamate u ukupnom iznosu od 30.000 kuna.

"Provođenjem ovih aktivnosti poboljšali smo dostupnost financijskih sredstava poljoprivredi te malom i srednjem poduzetništvu iz područja djelatnosti koje su označene kao razvojni prioriteti (proizvodnja, prodaja i ICT djelatnost), te smo pripomogli i očuvanju tradicijskih obrta. Uz gore navedeno, subvencionirali smo i zakup poslovnog prostora svim poduzetnicima početnicima koji posluju u poduzetničkom inkubatoru" kažu u Gradu Zadru.


Reci što misliš!