Biznis

#nekretnine

Vir i Zadar u samom vrhu po potražnji kuća za kupnju

Vir i Zadar u samom vrhu po potražnji kuća za kupnju
Boris Kačan

Prosječne tražene cijene kuća oglašavanih na oglasniku za nekretnine Crozilla i dalje su ostale niže no cijene stanova, a lipanjska razlika iznosila je 22,5 posto.

Najviše prosječne vrijednosti kuća drže se u gradovima diljem obale, a pritom i dalje prednjači Dubrovnik s cijenom kvadrata od 3687 eura. Slijede ga Split s 2558 eura po metru kvadratnom te Opatija s 2227 eura. Dubrovačke su kuće u lipnju bile tek 3,2 posto, odnosno 123 eura po kvadratu jeftinije od stanova, u Splitu razlika u cijenama iznosi 417 eura, a u Opatiji čak 921 euro.

U Šibeniku se za kvadrat kuće u prosjeku tražilo 1510 eura što je 633 eura manje nego za kvadratni metar stana. Osjetna razlika od 606 eura, odnosno gotovo 27 posto, vidljiva je u Zadru gdje se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražilo 1656 eura.

Najtraženiji gradovi za kupnju kuća u lipnju su na oglasniku za nekretnine Crozilla bili Zagreb, Osijek, zatim Vir, Zadar i Poreč. Potencijalni kupci iz inozemstva najveći su interes pokazali za kućama koje se prodaju na Viru, u Poreču, Zadru, Vodicama i Crikvenici, a u najvećem su broju dolazili iz Njemačke, Švicarske, Slovenije i Austrije.


Reci što misliš!