Biznis

od 23. do 25. kolovoza

Zadnji je dan prijava za 2. Sajam "Hrvatskog otočnog proizvoda" na Forumu

Zadnji je dan prijava za 2. Sajam

2. Sajam "Hrvatskog otočnog proizvoda" održat će se u Zadru od 23. do 25. kolovoza 2019. (od petka do nedjelje) u ulici na poluotoku kod crkve sv. Donata.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga kao i susjednih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove te suveniri i nakit od prirodnog materijala.

Posebno će se predstaviti HOP s otoka Iža sa svojom bogatom ponudom i tradicijom u petak 23.08., te će se u sklopu Sajma održati radionica izrade suvenira od prirodnog konopa u izvedbi Opg Maje Sučić, radionica izrade iških škarpina koju će voditi Sara Pavičić ispred Udruge „Iž u srcu“, radionica lončarenja u izvedbi Narodnog muzeja i Arheološkog muzeja u Zadru s prikazom izrade  Iškog lopiža, svoju ponudu predstavit će i Opg Barić Denis koji će za sve posjetitelje s poznatim kuharom Renatom Kraljev pripremati posebni Iški specijalitet "Iški lopiž" u tradicionalnoj glinenoj iškoj posudi lopižu.

U sklopu Programa nastupit će i klapa s Iža.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

b45e88763f193b3d162217d457f83b10.jpg?v=2

Ove godine novih je rekordnih 27 dobitnika oznake HOP s područja Zadarske županije: 12 s otoka Pašmana, 5 s Ugljana, 3 s Iža, 3 s Dugog otoka, 1 s Rave i 3 s Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP. Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP s ostalih otoka izvan Zadarske županije, kao posebni gosti Sajma.

Rok za Prijavu na Sajam je do: 16. kolovoza 2019.

Više informacija o prijavnici na Sajam.


Reci što misliš!