Biznis

poznat izvođač radova

Korak naprijed u izgradnji studentskog doma i menze

Korak naprijed u izgradnji studentskog doma i menze

Sveučilište u Zadru danas donijelo je odluku o izboru izvođača radova na izgradnji studentskog doma i menze.

Na javnom natječaju konkuriralo je sedam ponuda, a projekt je vrijedan ukupno 78.4 milijuna kuna koji su osigurani kroz EU fondove (bespovratna 67.4 milijuna kuna) i iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Radove će tako izvoditi Projektgradnja iz Gornje Vrbe, iza kojih je nekoliko uspješnih projekata poput rekonstrukcije Studentskog doma Cvjetno naselje i Stjepana Radića u Zagrebu te domovi u Vukovaru i Dubrovniku.

Njihova ponuda iznosila je 81 milijun kuna (s PDV-om).

6d6d03b9d86fb80301cbc594e7f16ded.jpg?v=2Procedura je sljedeća: nakon isteka žalbenog roka, Sveučilište će potpisati ugovor s izvođačem radova, a na samu gradnju trebat ćemo pričekati - jesen.

Planovi su ambiciozni.

U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe, te menzu s 500 sjedećih mjesta i 3.800 posluženih obroka po danu, kao i dodatne sadržaje – prostor za učenje i dnevni boravak, praonica, spremišta i čajne kuhinje.


Reci što misliš!