Biznis

dodijeljene nagrade “Ugljan u cvijeću”

Sezona na području Turističke zajednice mjesta Ugljan završila u plusu

Sezona na području Turističke zajednice mjesta Ugljan završila u plusu
Maja Dešpoja / Naši školji

Za dobru sezonu zaslužni su svi koji su na bilo koji način pridonijeli tome da se turisti, gosti i vikendaši dobro osjećaju u Ugljanu.

Od ugostitelja, iznajmljivača, komunalnih djelatnika do vlasnika obiteljskih kuća čije su uređene okućnice ne samo ogledalo njih samih nego i cijeloga mjesta. Sve njih i ove je godine, 18. put zaredom, prepoznala i nagradila TZM Ugljan na tradicionalnoj završnoj sezonskoj manifestaciji koja se u subotu navečer održala u novotvorenom Camping resortu Ugljan u uvali Suha.

“Ugljan u cvijeću” posljednja je manifestacija u sklopu ŠUG-a (Šetemona Ugljonskih Guštov), svojevrstan je pozdrav ljetu i pečat još jednoj uspješnoj sezoni. A da je glavna sezona bila uspješna govore i brojke: više od 140.000 noćenja, otprilike isto kao i prošle godine, što je za malo mjesto poput Ugljana jako dobar rezultat, pohvalila se prije dodjele nagrada Marina Belić Telac, direktorica TZM Ugljan.

Dobre rezultate kao pokazatelje sveukupnog smjera turističkog razvoja Ugljana komentirao je i Jure Brižić, načelnik Općine Preko i predsjednik TZM Ugljan, istaknuvši da je i mjesto dodjele nagrada, novotvoreni Camping resort Ugljan Mirka Bacalje, dokaz da se u turizmu, uz inovativan i originalan pristup, uvijek može ići naprijed.

Naše turističke brojke su pozitivne! Mislim da ćemo do kraja godine zabilježiti 2-3 posto više gostiju, što je pozitivan pomak budući da svi pričaju o lošoj sezoni. Pozitivan pomak bilježimo i u broju novotvorenih smještajnih kapaciteta! Primjerice, na području Ugljana početkom 2018. godine bilo je registrirano 1969 kreveta, a s današnjim danom registrirano je 2314 turističkih kreveta. Dakle, 345 kreveta više! Očito smo prepoznati i kao turistička destinacija i kao mjesto investiranja. Ljudi žele ulagati na našem otoku, zasad se grade apartmani, ali grade se i ovakvi kampovi, a imamo najave i za nova ulaganja. Raduje me i da po nacionalnoj strukturi ove godine bilježimo  800 dolazaka više slovačkih turista, koji vrlo često na našem otoku i grade kuće za odmor, ustvrdio je Brižić te čestitao svima na osvojenim nagradama i dobro odrađenoj glavnoj sezoni.

Priznanja su i ovoga puta dodijeljena u četiri kategorije: najljepša terasa ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnica kuće za odmor, najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva te posebna priznanja za doprinos razvoju i unapređenju turizma.

U kategoriji najljepša terasa ugostiteljskog objekta nagradu i priznanje dobila je konoba Dido Šime. Vrt brižno uređuje gospođa Andrijana Vidaković, a nagradu je preuzela njezina kćer Marija Vidaković.

U kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor treće mjesto osvojila je Oriana Mrva, drugo Maroš Keher, a prvo  Renato Išpan.

Za najljepši vrt i okućnicu domaćeg stanovništva također su podijeljene tri nagrade: treće mjesto pripalo je Anki i Živku Vidakoviću, na drugome su mjestu Rajna i Aldo Rebac, a prvo mjesto osvojili su Beri i Velimir Kovačić.

Posebna priznanja dobili su Basket klapa otoka Ugljana, Udruga Điran i novoosnovana Udruga Mozaik.


Reci što misliš!