Biznis

27. rujna promocija na kampusu

InnoXenia: Projekt za bolju razradu turističkih strategija u Zadarskoj županiji

InnoXenia: Projekt za bolju razradu turističkih strategija u Zadarskoj županiji

U petak 27. rujna, u prostorijama Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, predstavit će se rezultati projekta InnoXenia- Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion.

Ustanova INOVAcija, jedan od partnera na projektu, organizator je ovog događanja. Osim završetka projekta obilježiti će se i Svjetski dan turizma koji se svake godine diljem svijeta obilježava na isti datum. Povezanost ova dva događaja nije slučajnost, s obzirom na važnost i značaj projekta InnoXenia za turističku strategiju Zadarske županije. 

Ovaj događaj, koji se organizira u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, predstavlja završetak projektnih aktivnosti što znači da će se predstaviti i diseminirati ostvareni projektni rezultati. Dogovoriti će se i daljnji koraci suradnje vezani uz održivost turističke destinacije, s obzirom da je temeljem projektnih aktivnosti provedenih u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, utvrđena potreba za mjerenjem, praćenjem i usmjeravanjem razvoja turizma na ovim područjima.

Cilj ovog projekta bio je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti umrežavanje dionika u destinaciji, prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja na Jadransko – jonskom području.

Provedba projekta InnoXenia započela je 1. siječnja 2018. i završit će 30. rujna 2019. godine. Nositelj projekta je Regija Zapadne Grčke, a projektni konzorcij sastoji se od devet partnera i tri pridružena partnera koji obuhvaća sveukupno šest država Jadransko – jonske regije (Italija, Slovenija, Grčka, Hrvatska, Albanija te Bosna i Hercegovina).

 


Reci što misliš!