Biznis

"InnoXenia" na kampusu

Umjesto brojanja noćenja, bavimo se kvalitetom destinacije!

Umjesto brojanja noćenja, bavimo se kvalitetom destinacije!

U petak 27. rujna, u prostorijama Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, predstavljeni su rezultati projekta InnoXenia- Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion.

Ujedno 27. rujna je i Svjetski dan turizma koji se svake godine diljem svijeta obilježava na isti datum. Povezanost ova dva događaja nije slučajnost s obzirom na važnost i značaj projekta InnoXenia za turističku strategiju Zadarske županije.

Prikupljenim podacima želimo prikazati realnu sliku turističkog sektora i uvidjeti potencijalne probleme kako bi pronašli najbolji način kojim bi se poboljšao turistički sektor, naglasila je voditeljica projekta Anamaria Mađerić.

Izv.prof.dr.sc Božena Krce Miočić završila je konferenciju zaključkom kako se trebamo baviti kvalitetom destinacije i kvalitetom turističke potrošnje , a ne brojem noćenja i dolazaka. Također, naglasila je  kako problemi nisu pitanje osobe nego pitanje sustava te da ne trošimo zalihe već povećavamo učinkovitost. 

Cilj ovog projekta bio je uspostavljanje inovativne turističke platforme koja će omogućiti umrežavanje dionika u destinaciji, prijenos znanja te bolju razradu turističkih strategija, politika i ulaganja na Jadransko – jonskom području.

Provedba projekta InnoXenia započela je 1. siječnja 2018. i završit će 30. rujna 2019. godine. Projektni konzorcij sastoji se od devet partnera i tri pridružena partnera koji obuhvaća sveukupno šest država Jadransko – jonske regije (Italija, Slovenija, Grčka, Hrvatska, Albanija te Bosna i Hercegovina). Ustanova INOVAcija sudjeluje u projektu kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

 


Reci što misliš!