Odaberite svoje mjesto: U Rijeku stižu novi zglobni autobusi s neobičnim rasporedom sjedala

Foto: Facebook/Autobusi u Rijeci

U Zagreb su na lager stigli i zglobni MAN Lions City autobusi za Autotrolej, javlja Facebook stranica Autobusi u Rijeci

Riječkom Autotroleju stižu nova vozila iz kontigenta od ukupno 22 nova autobusa vrijednih ukupno 48,5 milijuna kuna te sufinanciranih sredstvima europskih fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Autotrolej na Korzu predstavio prvih 9 od 22 nova autobusa nabavljenih EU sredstvima

(RIJEČANIN TV) U Rijeci 9 novih autobusa: Što o tome kažu Riječani, što vozači a što naručioci iz Autotroleja?

Ovoga puta u Zagreb su na lager stigli zglobni MAN Lions City autobusi, javlja Facebook stranica Autobusi u Rijeci.

Foto: Facebook/Autobusi u Rijeci

U Rijeku stižu četiri gradska niskopodna zglobna autobusa koji kao pogonsko gorivo koriste dizel gorivo. Riječ je o vozilima MAN Lion’s City G A23, vanjske dužine 17.980 mm, sa 40 putničkih sjedala i 144 putnička mjesta. Autobusi ima emisijski razred Euro 6, snagu motora od 265 kw, a sustav video nadzora sastoji se od 5 kamera za nadzor putničkog prostora i jedne kamere za nadzor vožnje unatrag te video snimača i monitora.

Neki su već primijetili kako se interijer u novim Autotrolejevim autobusima neće svima svidjeti, uz komentare poput “sam kraj autobusa osmišljen je u stilu “Je li tko za partiju briškule?”.

Što vi mislite?

Podsjetimo, projekt nabavke 22 nova autobusa ukupno je vrijedan 48.504.687,50 kn, od čega bespovratna sredstva osigurana iz Kohezijskog fonda EU, u okviru Operativnog programa, Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., čine 38 milijuna kuna. Preostala sredstva potrebna za kupnju autobusa osiguraju se u državnom proračunu (oko 9,7 milijuna kuna), a ostatak od 713,750,00 kuna osigurat će Autotrolej. Sva vozila koja se nabavljaju zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova.

U idućoj godini će, u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, a putem ITU mehanizma Europske unije, biti nabavljena još 32 nova autobusa, što znači da će Autotrolej uskoro u svojoj “floti” imati 54 nova autobusa.

Dobavljač novih autobusa je tvrtka Auto Hrvatska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari