Biznis

#posao

Nijemci ponovno krenuli u masovnu potragu za radnicima

Nijemci ponovno krenuli u masovnu potragu za radnicima
RTL / Pixabay

​Iako je uslužni sektor bio odgovoran za prošlomjesečni pad barometra zaposlenosti u Njemačkoj, upravo su uslužne djelatnosti u ovom mjesecu zabilježile znatno povećanje i preokrenule trend zaposlenosti.

Njemačke tvrtke ponovno traže veći broj radnika, pokazuje barometar zapošljavanja, koji svaki mjesec objavljuje IFO Institut iz Münchena. 

Barometar zapošljavanja u studenom je dosegnuo 99,5 bodova nakon što je u listopadu iznosio 98,7 bodova, a ukupno je bio u padu četiri mjeseca zaredom.

Prema tim podacima, zaposlenost se posebno povećava u sektoru uslužnih djelatnosti, a broj zaposlenih pada jedino u industrijskom sektoru. Njemačko tržište rada i dalje je u dobroj poziciji, ističe se u priopćenju IFO Instituta.

Iako je uslužni sektor bio odgovoran za prošlomjesečni pad barometra zaposlenosti u Njemačkoj, upravo su uslužne djelatnosti u ovom mjesecu zabilježile znatno povećanje i preokrenule trend zaposlenosti. U prvom redu, konzultantske tvrtke za upravljačko savjetovanje i porezne revizije namjeravaju zaposliti više osoblja.

Isto se odnosi i na sektor prometa nekretninama i stambenim objektima, a velika je potražnja za radnicima u sektoru graditeljstva. U sektoru trgovine u Njemačkoj odnos otpuštenih i zaposlenih ovog je mjeseca bio u ravnoteži, navodi se u priopćenju IFO Instituta iz Münchena, prenosi Net.hr.

Category: 1629 - 1629

Reci što misliš!