Biznis

poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama

Preko dva milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu područja LAG-a Bura

Preko dva milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu područja LAG-a Bura

Na trećem natječaju LAG-a Bura T.O.2.1.1. Izgradnja i rekonstrukcija javne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete života na području LAG-a nakon administrativne kontrole i dvije analize izdane su Odluke o odabiru na razini LAG-a Bura.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava na ovom Natječaju iznosi 2.020.895,00 HRK, a po jedinici lokalne samouprave na području LAG-a iznosi 30.000,00 EUR-a.

Svrha Natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti. Sredstva su namijenjena izgradnji i rekonstrukciji, opremanju. 

LAG-BURA-topografska-karta-600x300.jpgRadi se o manjoj komunalnoj infrastrukturi kao npr. opremanje vrtića, opremanje dječje igraonice, izgradnja malonogometnog igrališta, izgradnja dječjeg igrališta, proširenje mjesnog groblja, uređenje trga i slično.

LAG Bura će tijekom početka 2020. godine raspisati natječaje Ulaganja u fizičku i biljnu proizvodnju i Ulaganja u povećanje konkurentnosti i proizvodnosti poljoprivrednih gospodarstava LAG područja.

LAG Bura nalazi se u Zadarskoj županiji na središnjem dijelu Jadranske Hrvatske. LAG Bura obuhvaća devet JLS-a: Grad Obrovac te Općine Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji. Navedene jedinice lokalne samouprave uključuju na svom teritoriju 50 naselja. 

15fa1ae1f9fb4912ca35e4df149a8f2a.png?v=2


Reci što misliš!