Crna Kronika

Belgija na nogama

Tri nove eksplozije u Bruxellesu na postajama podzemne željeznice

Tri nove eksplozije u Bruxellesu na postajama podzemne željeznice

Belgijska televizija javlja da u eksplozijama u zračnoj luci i na postajama podzemne željeznice u utorak u Bruxellesu ima desetak mrtvih i tridesetak ranjenih, ali ta infomacija zasad nije potvrđena.

Nakon eksplozija u zračnoj luci, jedna ili više eksplozija odjeknula je u bruxelleskoj podzemnoj željeznici u neposrednoj blizini europskih instititucija i ima više ranjenih.

Prema belgijski medijima, eksplozija se dogodila na stanici podzemne željeznice Maelbeek, te na stanicama Schuman i Arts-Loi. Podzemna željeznica ne vozi a zatvoren je glavni željeznički kolodvor u Bruxellesu.

Prema izjavama očevidaca iz stanice Maelbeek izlazi dim, a više osoba leži ozlijeđeno na pločniku u Rue de la Loi, ulici u kojoj se nalaze zgrade Europske komisije i Vijeća, a nešto dalje i zgrada belgijske vlade i parlamenta.

Novinar britanskog Sky Newsa koji se nalazio u zračnoj luci kaže da je čuo "dvije vrlo, vrlo glasne eksplozije".

"Činilo se kao da se zgrada pomaknula. Mnogo prašine i dima", rekao je.

Do eksplozija je došlo nekoliko dana pošto je u Bruxellesu uhićen Salah Abdelsalam, glavni osumnjičenik za napade u Parizu 13. studenoga.

MVEP zasad nema podatke da među stradalima ima hrvatskih državljana.  Let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb-Bruxelles, koji je poletio u utorak ujutro iz Zagreba u 6.24 sati, preusmjeren je za Amsterdam gdje je i sletio, doznaje se u hrvatskom ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Sve postaje podzemne željeznice u Bruxellesu su zatvorene, ne rade linije mobilne telefonije. Europska komisija naredila je svom osoblju da ostane u zgradama. Proglašena je najviša razina opasnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.