Crna Kronika

Split

Iz Dalmatinke izvukla 100 tisuća eura

Iz Dalmatinke izvukla 100 tisuća eura

Snježana Blažević, bivša knjigovotkinja RNK Split, prošlog mjeseca privedena u sklopu Uskokove akcije sa Nenadom Pralijom i Špirom Barbarićem, našla se u novoj aferi.

Splitska policija prijavila ju je zajedno s Vedranom Šeparovićem, stečajnim upraviteljem Dalmacije Dugi Rat i sinjske Dalmatinke. Sumnjiče ih da su tijekom 2009. i 2010. godine iz tvrtki izvukli oko 100 tisuća eura, i to temeljem neosnovanih potraživanja. Blažević terete i da je zadržala 27 tisuća kuna, umjesto da ih uplati za doprinose radnika.

Dala dobar iskaz Uskoku?

Blažević je, za razliku od Pralije i Barbarića, puštena odmah nakon privođenja. Pretpostavlja se da je Uskok bio zadovoljan s njezinim iskazom pa su joj omogućili da se u nastavku postupka brani sa slobode. Inkriminacije protiv Pralije temelje se uglavnom na njezinom iskazu, no nema sumnje da će obrana nastojati iskoristiti ovu novu prijavu protiv Blažević te tako srušiti njezin kredibilitet. 

Šeparović: "Pa ja sam je i prijavio"

Stečajni upravitelj Vedran Šeparović silno se iznenadio čuvši da ga je policija prijavila zajedno sa Snježanom Blažević.

"Pa ja sam je i prijavio. Bio sam nekoliko puta na razgovoru u policiji, ali u svojstvu podnositelja kaznene prijave, a ne osumnjičenika. Ne mogu još ništa komentirati, jer ništa službeno nisam dobio", izjavio je za Index stečajni upravitelj Šeparović.

Nije nam znao kazati hoće li ovaj postupak predstavljati kakvu prepreku za obavljanje njegovih redovnih dužnosti stečajnog upravitelja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.