Crna Kronika

Još jedan napad

Jedan od napadača na Luku Ritza ponovno završio u pritvoru

Jedan od napadača na Luku Ritza ponovno završio u pritvoru

J.J navodno je nakon ispitivanja kod istražnog suca upućen u pritvor u Remetincu te pred sud za maloljetnike. Izgleda da će se ponovno će braniti sa slobode

Šesnaestogodišnji J.J, jedan od petorice napadača na preminulog Luku Ritza, prošlog je tjedna ponovno završio u pritvoru zbog tučnjava iz rujna prošle godine kada je navodno pretukao 15-godišnjaka.

Kako piše Večernji.hr, pretučeni 15-godišnjak nedavno je prepoznao napadača s kojim se potukao ispred Zoološkog vrta sredinom rujna prošle godine, u vrijeme kada je policija još tragala Ritzovim napadačima. Napadnutom mladiću pomoć je pružena u Traumatološkoj klinici gdje mu je utvrđen prijelom nosa i nekoliko masnica.

Žrtva je, prema pisanju Jutarnjeg.hr, već tada, policiji dala ime i opis napadača, ali u to vrijeme on još nije bio povezan s premlaćivanjem Luke Ritza. Tek početkom veljače, nakon što su napadači na Ritza pušteni na slobodu jer im je istekao maksimalni tromjesečni pritvor, J. J. je ponovno priveden, a njegova žrtva ga je prepoznala u policijskoj postaji.

J.J navodno je nakon ispitivanja kod istražnog suca upućen u pritvor u Remetincu te pred sud za maloljetnike. Izgleda da će se ponovno će braniti sa slobode.

Maturant Luka Ritz napadnut je u noći s 31. svibnja na 1. lipnja na Mostu slobode. Nakon liječničke pomoći mladić je pušten kući, a desetak dana poslije umro je u bolnici od posljedica napada. Njegovi napadaći hićeni su 21. listopada 2008. Sva četvorica prijavljena su za nasilničko ponašanje, dvojica su uz to osumnjičena za nanošenje teških ozljeda, a dvojica za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom.


Reci što misliš!