Crna Kronika

Uhićen mladić povezan s ubojstvom Luke Ritza

Uhićen mladić povezan s ubojstvom Luke Ritza

Deset dana nakon obračuna Ritz je preminuo zbog izljeva krvi u mozak

Zagrebačka policija je sinoć u Novom Zagrebu uhitila maloljetnog D. K. za kojim je raspisana tjeralica zbog sumnje da je s još jednim delinkventom brutalno pretukao maturanta Luku Ritza te njegovog prijatelja. Deset dana nakon obračuna Ritz je preminuo zbog izljeva krvi u mozak.

Policija oprezna: Previše se toga prejudiciralo

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba nije htjela govoriti o D. K. kao o osumnjičeniku, a o svemu kaže da "nažalost, policija još uvijek nije razriješila to kazneno djelo i ne želi s detaljima istrage izlaziti u javnost".

Što se tiče privođenja D. K. u policijsku postaju, kaže kako "mi možemo razgovarati i lišavati slobode, međutim u ovom slučaju se previše stvari prejudiciralo i zaista to ne bih komentirala".

Majka prijavila nestanak te ustupila fotografiju

Gdje se sedamnaestogodišnjak nalazi, kako se neslužbeno doznaje, otkrila je njegova majka zabrinuta za svog sina koji je nestao te je policiji ustupila njegovu fotografiju. Policajci su sliku usporedili s fotorobotom koji su izradili zbog tjeralice, i utvrdili da se radi o napadaču na maturanta.

Doznaje se da je policija samo dan nakon premlaćivanja Ritza bila u njihovoj obiteljskoj kući, međutim D. K. nije bio ondje. Nešto kasnije njegova je majka shvatila da joj je sin pobjegao od kuće i odlučila zatražiti pomoć policije, ustupivši im fotografiju i nekoliko adresa na kojima bi se mogao skrivati.

Policija mu je priredila zasjedu i na jednoj od adresa njegovih prijatelja D. K. je pronađen sinoć te priveden u policijsku postaju. Sumnjiči ga se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda koje su završile smrću.


Reci što misliš!