Crna Kronika

Prekršaj

Trogir: Albanac kažnjen zbog zastava

Trogir: Albanac kažnjen zbog zastava

Nakon povratka kući sa slavlja zbog neovisnosti Kosova, Bisaku je zatekao policajca u svom dvorištu koji ga je upozorio da zastave mora ukloniti jer ih je izvjesio bez javnog poziva

Hrvatskom državljaninu, Albancu Palušu Bisaku, koji 40 godina živi u Trogiru policija je oduzela albansku i zastavu SAD-a i novčano ga kaznila s obrazloženjem da je počinio prekršaj. Naime, on je 17. veljače, na prozoru svoje kuće u neposrednoj blizini Čiovskog mosta izvjesio zastave SAD-a, Albanije i Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija, a prenosti HRT.

Nakon povratka kući sa slavlja zbog neovisnosti Kosova, Bisaku je zatekao policajca u svom dvorištu koji ga je upozorio da zastave mora ukloniti jer ih je izvjesio bez javnog poziva. S obzirom da to nije učinio, policija mu je sutradan ujutro privremeno oduzela albansku i zastavu SAD-a. Kažnjen je i novčanom kaznom od 300 kuna i 500 kuna, s obrazloženjem da je počinio prekršaj.

Ogorčen postupkom policije, Bisaku je Prekršajnom sudu podnio prigovor, s obrazloženjem da je, za sve Albance 17. veljače povijesni dan.


Reci što misliš!