Crna Kronika

Zagreb

Zagrepčaninu tri prijave za praćku na Općinskom sudu

Zagrepčaninu tri prijave za praćku na Općinskom sudu

'Unutra su bile metalne kuglice koje na način koji su ispaljene mogu nekoga ozbiljno ozlijediti, pa čak i usmrtiti', rekla je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba

Vlasnika praćke, Milana Hrkalovića (39) koji je jučer gađajući psa ispred Općinskog suda u Zagrebu izazvao pravu dramu, očekuju dvije prekršajne i jedna kaznena prijava.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, 39-godišnjak je 'zaradio' dvije prijave zbog kršenja javnog reda i mira i Zakona o oružju, te kaznenu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Incident se, podsjetimo, dogodio jučer oko 9 sati kada je 39-godišnjak s prozora stana iz praćke metalnom kuglicom gađao psa, rekla je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba. U konkretnom slučaju, ističe, praćka je doista bila oružje, pa je prava sreća što je sve prošlo bez ozlijeđenih osoba.

'Unutra su bile metalne kuglice koje na način koji su ispaljene mogu nekoga ozbiljno ozlijediti, pa čak i usmrtiti', rekla je Ljuba.

No, umjesto psa, čelična je kuglica pogodila parkiran Fiat Punto 39-godišnje odvjetnice, odbila se i probila staklo na zgradi suda, prozujavši kraj glave odvjetnika Deana Bogdanovića i Željka Baranovića. U prvi mah Bogdanović je posumnjao da je netko 'pucao' na njega, izjavivši medijima kako su mu nedavno na automobilu probušene gume.

Policija je odmah osigurala mjesto događaja, a misterioznu 'pucnjavu' uskoro je rasvijetlio počinitelj osobno. Naime, kad je došao na posao i na portalima vidio kakvu je frku izazvao, hitno se prijavio policiji.

Neslužbeno doznajemo kako je 39-godišnjak praćkom gađao psa, jer mu uništava vrt i cvjetnjak.

Reagirali su i Prijatelji životinja, prijavivši Hrkalovića zbog kršenja Kaznenog zakona, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti životinja.


Reci što misliš!