Crna Kronika

Žrtva požara

Mladić preminule Puljanke Silvije optužuje riječke liječnike

Mladić preminule Puljanke Silvije optužuje riječke liječnike

Nakon više od dva mjeseca borbe i niza operacija izgubila je bitku za život zbog sepse izazvane posljednjom operacijom

Liliječnici su je podvrgnuli operaciji kojom su joj htjeli spasiti opečene prste, što je dovelo do njezina potpunog kolapsa, oni su krivi, riječi su Aljoše Rumca, dečka osamnaestogodišnje Silvije Paolini koja je preminula u riječkom KBC-u kao druga žrtva požara u Kandlerovoj, piše Večernji list.

Pokojna Silvija s kolegama iz škole/Foto: Barkun.hr

Nakon više od dva mjeseca borbe i niza operacija izgubila je bitku za život zbog sepse izazvane posljednjom operacijom. Iako je proteklog tjedna bilo gotovo sigurno da će nastaviti liječenje u Padovi, dogodilo se ono najgore.

- No, liječnici su je podvrgnuli operaciji, kojom su joj htjeli spasiti opečene prste, što je dovelo do njezina potpunog kolapsa. Takva je mišljenja Aljoša Rumac, Silvijin dečko i unuk prve žrtve požara u Kandlerovoj Ane Bradvice, koji se ogorčen obratio redakciji Večernjeg lista jer se, kako smatra, tragedija mogla izbjeći da nije bilo nepotrebnih liječničkih ekshibicija.

- Prije svega, zahvalio bih dr. Krstuloviću, anesteziologu koji je Silviju dvaput izveo iz krize. Moja je djevojka bila sve samostalnija, a onda su se liječnici na čelu s dr. Aleksandrom Pirjavec odlučili prišiti joj prste za zdravu kožu na ramenu, što je suludo. Uskoro je došlo do sepse, pala je u komu i nije joj bilo spasa drhtava glasa ispričao nam je Rumac, ogorčen jer su mu liječnici govorili kako put u Padovu ne bi imao smisla.

Dodao je i kako je cinično da se jedinom preživjelom s kornatske tragedije umjetna koža nabavila u Bratislavi, Silvijinu rodnom gradu, a njoj su transplantirali njezinu zdravu kožu: Mislim da je Silvija mogla preživjeti da su kirurzi bili obzirniji. Ne znam mogu li ikad više vjerovati liječnicima rekao je. Dr. Pirjavec nije željela ništa komentirati.

U istrazi o požaru nema ni, nakon više od dva mjeseca ništa nova, a smatra se da je bila riječ o narkoobračunu.


Reci što misliš!