Crna Kronika

Ubojstvo

Ubojica bez nadzora

Ubojica bez nadzora

U pucnjavi je navodno bilo životno ugroženo najmanje sedam ljudi

U Hrvatskoj je navodno ukinut poseban nadzor osoba koje su izašle iz zatvora, i to prema standardima EU-a. Naime, ukinuta je odredba da imaju obvezu javljati se policiji jer je to kršenje ljudskih prava, javlja HTV .

58-godišnji Đuro Orešković koji je i prije 10 godina bio osuđen zbog ubojstva, u sinoćnjoj je pucnjavi na zagrebačkoj Trešnjevci ubio dvije osobe, a jednu je ranio. Pucnjava se dogodila u parku, gdje je ubojica, navodno pod utjecajem alkohola, pucao iz automatske puške. Policija ga je uhitila u njegovu domu nakon dva sata potrage.

U pucnjavi je navodno bilo životno ugroženo najmanje sedam ljudi. Ubojica je izbušio auto u čijoj je blizini bio otac i njegova malodobna kći. Interventna je policija sinoć imala posla jer je ubojica pružao otpor. U njegovu je stanu pronašla dvije automatske puške.

Gotovo je nevjerojatan podatak da je ubojica, dobro poznat policiji, kod kuće imao automatsko oružje. Glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba istaknula je na konferenciji za novinare da policija utvrđuje posjedovanje oružja, koje je navjerojatnije ilegalno posjedovao.


Reci što misliš!