Crna Kronika

Prometna nesreća

Dvoje putnika poginulo u prevrtanju autobusa, oko 40 ozlijeđenih

Dvoje putnika poginulo u prevrtanju autobusa, oko 40 ozlijeđenih

U noćašnjem prevrtanju autobusa u Karlovcu poginulo je dvoje i ozlijeđeno oko 40 putnika. Karlovačka policija najprije je javila da je poginulo petero putnika, međutim oko 8.30 sati ta je informacija dematirana.

Načelnik Ureda policije Policijske uprave karlovačke Ivan Finko izvijestio je da je do nesreće došlo oko 3,20 sati na priključnom traku iz Karlovca na autocestu A-1 prema Splitu i Rijeci gdje se u oštrom zavoju prevrnuo autobus splitskih registracijskih oznaka, koji prometuje na liniji Split - Beograd.

Finko je izjavio da nije bilo sudara, već da se autobus prevrnuo u zavoju. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće umor vozača, koji je danas popodne biti priveden županijskom istražnom sucu.

U nesreći je ozlijeđeno više desetaka putnika, pa su karlovačkoj hitnoj pomoći u njihovu odvoženju u bolnice u pomoć pristigla vozila hitne pomoći iz Jastrebarskog, Ozlja, Vojnića i Duge Rese.

Zbog velikog broja ozlijeđenih u ovom se trenutku ne mogu dobiti informacije o težini ozljeda.

U tijeku je policijski očevid o uzrocima prevrtanja autobusa, te prikupljanje informacija o broju i težini stradalih osoba, a očevidu nazoči i istražni sudac karlovačkog Županijskog suda.

Zbog prevrnutog autobusa, za sav promet zatvoren je priključni trak iz Karlovca na autocestu A 1 prema Splitu i Rijeci (nije se moguće iz Karlovca spojiti na autocestu prema Splitu ili Rijeci). Od Karlovca prema Zagrebu i obrnuto (od Zagreba prema Karlovcu i dalje prema Splitu i Rijeci), prometuje se nesmetano.


Reci što misliš!