Crna Kronika

Trgovina drogom

Siščanin osumnjičen da je naručitelj droge zaplijenjene u Grčkoj

Siščanin osumnjičen da je naručitelj droge zaplijenjene u Grčkoj

U policiji potvrđuju kako je istraga nad Dupalom u tijeku

Austrijski interpol je obznanio kako je 33-ogodišnji Siščanin Igor Dupalo (33), u Sisku poznat kao Kivi, postao osumnjičenik u slučaju krijumčarenja 51 kilograma kokaina, kojeg je grčka carina nedavno zaplijenila na brodu Coral Sea, javlja portal Sisak.info.


Brod Coral Sea na kojem je zapovjedao Kristo Laptalo, Foto:Javno.com

Tim je brodom, kojem je konačno odredište bila Hrvatska, upravljao hrvatski kapetan Kristo Laptalo koji se još uvijek nalazi u pritvoru.

Aaustrijski Interpol 16. srpnja je presreo poruku Siščanina Igora Dupala u kojoj on, nepoznatoj osobi, kaže da ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je tri dana ranije droga zaplijenjena u Grčkoj. Austrijanci su, u informaciji hrvatskoj policiji, uz tu poruku proslijedili i informaciju da se Dupalo nalazi u Hrvatskoj i da je oko 10. srpnja na hrvatskom tržištu najavio veće količine heroina i kokaina.

Zbog istog vremenskog razdoblja i iste količine droge u slučaju Igora Dupala i zapljene na brodu Coral Sea istražitelji smatraju da je upravo Igor Dupalo bio naručitelj, ili jedan od naručitelja, tog kokaina.

Austrijski Interpol dojavio je i kako Igor Dupalo u poruci napominje kako je kokain porijeklom iz Venezuele. Tamo je Dupalo uhićen 2003. godine, nakon što mu je na aerodromu u venezualskom gradu Maiquetia u torbi otkriveno više od dva i pol kilograma kokaina, no koncem 2005. godine oslobođen je optužbi i pušten iz pritvora.

U policiji potvrđuju kako je istraga nad Dupalom u tijeku, no podataka o njegovom sadašnjem boravku još nema.

U Sisku je Igor Dupalo-Kivi poznat kao prijestupnik, no nitko ga nije vezao uz tako velike količine droge. Kao 16-ogodišnjak Igor Dupalo je sudjelovao u Domovnskom ratu, a navodno i u ratu u susjednoj Bosni i Hercegovini.


Reci što misliš!